LEDARE

Att ta ansvar för lägereltagarna där många är borta från sin hemmiljö för första gången kräver mycket från sportsacademy. Att skapa en trygg miljö där alla deltagare, ledare och funktionärer kan trivas och samverka i är betydelsefullt för oss! Respektive grupp består av 2-3 ledare som följer deltagarna under hela dagen. Samtliga ledare har genomgått en kontroll ur belastningsregistret.
För de som sover över har vi "nattmammor" som finns för att stötta barn som har svårt att sova på nätterna. 
 

Sportsacademy har ett samarbete med Friends och alla ledare på sportsacademy har genom dem fått en gedigen utbidlning i "trygg idrott"

Friends
Friends är en icke-vinstrdivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning och idag störst i Sverige. Friends mål är att barn och ungdomar ska växa upp i ett jämlikt samhälle där dem kan sig trygga. Uppdraget för friends är att stoppa all mobbning i svenska skolor och idrottsföreningar, som man gör genom utbildning, rådgivning och uppföljning.

Samtliga ledare får även en grundläggande utbildning i ämnet "vad gör sockret med våra kroppar". Vi är väldigt måna om barnhälsan och strävar efter att ge barnen bästa förutsättningar för att få starka och friska kroppar därför har vi ett sockerförbud under veckan.